Håndholdte sager

Bosch presenterer nye 18 volts lithium-ion batteridrevne håndholdte sirkelsager og bajonettsager for det profesjonelle markedet.

De nye og kompakte sagene Cordless Handheld Circular Saws GKS 18 V-LI Professional og Cordless Saber Saws GSA 18 V-LI Professional fra Bosch yter best og gir mest fleksibilitet.

Fulladet gir 18-voltsbatteriet basert på lithium-ion med 2,6 amperetimer nok energi til å sage til 50 sponplater (900x19 millimeter) i lengderetningen med sirkelsag, eller for å sage til 100 limtrebjelker av gran (100x100 millimeter) med bajonettsagen.

Bosch har også designet begge sagene for lang levetid. En egen unik elektronisk styrt motorvernmekanisme (Electronic Motor Protection (EMP)) fra Bosch stanser motoren helt om den kjører seg fast, for å hindre at den brenner ut.

Sirkelsagen Handheld Circular Saw GKS 18 V-LI Professional med et sagblad på 165 millimeter og en kuttedybde på 52 millimeter er spesielt laget for å møte de tunge kravene fra erfarne bygningsarbeidere som snekkere, murere og takleggere, men også de som driver med letter konstruksjoner vil ha nytte av verktøyet. Sagen er laget slik at sagblad og sagmerking er klar og synlig for brukeren. Presisjon i snittet og enkel håndtering er sikret gjennom en robust fotplate, gummiert grep på begge håndtak, ergonomisk design og en vekt på bare 4,1 kilo.

Bajonettsagen Saber Saw GSA 18 V-LI Professional har to innstillinger for sagfrekvens: En innstilling med 2400 sagsnitt per minutt for metallarbeid, og en med 2700 snitt per minutt for trevirke. Med en maksimal kuttedybde på 250 millimeter er den en ideell partner for elektrikere, rørleggere, vindusarbeidere, snekkere og andre erfarne bygningsarbeidere. Det ergonomiske og gummierte grepet og en vekt på bare 3,4 kilo, gjør verktøyet enkelt å jobbe med. Motorhuset er laget i støpt aluminium, og sikrer at bajonettsagen tåler det meste. Hastighetskontrollen gir brukeren full kontroll over sagingen. SDS-bladholder sikrer at sagblad kan byttes i en håndvending.