Gratulerer Obama!

Kl. 05.00 i natt utropte fjernsynsstasjonen CNN Barack Obama som USAs neste president. Vi slutter oss til gratulantenes rekker. Vi håper som mange andre, at dette kan bli et vendepunkt - ikke bare for USA , men for verden. For det som nå skjer i Amerika det vil påvirke også oss i lille Norge - det vil påvirke hver liten beslutning vi tar - om det er på en byggeplass eller hjemme. Den pågående finanskrise som startet i USA, viser hvor sårbar og sammenvevd denne verden er blitt.

 

Den nye presidenten blir historisk. Han flytter inn i det hvite huset den 20. januar neste år. Da starter han en enorm oppryddingsaksjon. På mange måter får han samme rolle som den legendariske president Franklin D. Roosevelt. i sin tid hadde. Hans "new deal"-politikk kom til å forandre Amerika og store deler av verden ellers. Hjulene kom i gang igjen.

La oss håpe at Obama og hans nye administrasjon klarer å løse finanskrisen. Kan han gjøre noe med de pågående krigene også vil nok mange bli svært glade. Oppgavene som venter er formidable. Vi ønsker han lykke til. USA trengte et skifte nå.