Råder folk til å vente med bankbytte

Hvis du ikke betaler urimelig høye renter på boliglånet ditt, bør du ha is i magen i disse tider og vente noen uker før du eventuelt bytter bank, er rådet fra Forbrukerrådet. 

– I dag har selv ekspertene problemer med å holde seg orientert om utsiktene i rentemarkedet. Renta svinger, og lite er sikkert akkurat nå. Så dersom du ikke har veldig høye renter på lånet ditt, kan det være lurt å ha is i magen i noen uker til før du gjør opp status om hvilken bank som har de beste lånevilkårene, sier rådgiver Bjørnar Eilertsen i Forbrukerrådet til NTB.

Prute
Er du misfornøyd med boliglånsrenta, gå først til banken din og forsøk å bedre betingelsene, er rådet fra Forbrukerrådet og daglig leder Elisabeth Realfsen i Finansportalen.no. Får du ikke bedre lånebetingelser, kan du kontakte den banken som har lavest boliglånsrente og forhøre deg om hvordan banken ser på renteutsiktene framover.

– Det er ikke gitt at den banken som har lavest rente i dag, vil ha det i morgen, sier rådgiveren i Forbrukerrådet.

Venter
I dag kan noen hver ha problemer med å finne ut av bankenes rentepraksis. På finansportalen.no kan du følge med på hvilke banker som har de beste lånebetingelsene.

– Renteopplysningene på Finansportalen har i seg de renteendringene som bankene har varslet til gamle kunder, men som ikke nødvendigvis har trådt i kraft, sier Finansportalens daglige leder til NTB.

Et unntak her kan være en del sparebanker som venter i det lengste med å gi nye kunder vedtatte renteendringer, noe som gjør at portalen ikke blir helt oppdatert. Mange av de sparebankene som venter er i gruppen Terra-sparebanker, opplyser Realfsen.

– Vil du være helt sikker på hva som blir renta, ring banken du har tenkt å søke lån hos og sjekk om det kommer renteendringer i nær framtid, sier Realfsen.