Hvor er det skiføre?

Endelig er snøen her. Men hvor er det mulig å teste forholdene, og hvor er det preparert? Team Bolig guider deg i Osloområdet.

Selv har jeg vært to turer fra Mylla dam i helga. Her er det om lag 9 km scooterkjørte klassiskløyper på skogsbilveier - nydelig blå ekstraføre. Går du tur-retur (noe som vel er selvsagt) får du den dobbelte distansen. Vær obs på at det ser skrantete ut mot Ringkollen der løypa deler seg etter 2,5 km. Noen hundre meter innover er det derimot perfekte forhold. Det anbefales ikke å gjøre som Sandra Hansson - å gå med nye ski...

Skøyteforhold er det også i lysløypa på Stovner. Her anbefaler riktignok LKT-slipen (Lillomarka-kryss-og tvers. Slipen oppnås etter å ha gått samtlige skogsløyper i Lillomarka - hvilket krever en vinter med rikelig snømengde). Ryktene går om at Losby golfbane byr på skøytemuligheter, riktignok ikke preparerte løyper.

Merethe melder at Sørkedalen igjen imponerer. Her er det muligheter for både skøytere og klassikere. Ingunn anbefaler Sollihøgda, og fra Tor Halvor Bjørnstad kommer melding om 3 mils skøytetur i Nordmarka. Det er visstnok fine forhold innover fra Frognerseteren. I tillegg er det mulig å gå fra Movann, men ingen av oss har prøvd ut løypene der.

Og for den som syns det er litt tidlig med festesmøring, kan hjulene fortsatt benyttes. Jeg har selv observert flere rulleskiløpere i helga. Til sist: Husk hjelm (asfalten er glatt) og refleksvest på rulleski og unngå superparet på snø. Det er grus under overflaten - og enkelte steder oppå.