Kredittilsynet: Alvorlig overtredelse

Kredittilsynet ser alvorlig på innsidemistanken mot DnB NOR.

- Det er ingen tvil om at denne typen overtredelse er alvorlig, sier seksjonssjef Geir Holen i Kredittilsynet til NTB.

Tilsynet mistenker en megler i DnB NOR Markets for å ha brukt innsideinformasjon til å gjennomføre salg av statsobligasjoner 10. oktober. Geir Holen bekrefter at beløpet utgjør en stor del av den totale handelen på 2,3 milliarder kroner som ble gjennomført torsdag 9. og fredag 10. oktober.

- Det er snakk om en betydelig del, sier Holen.

Kredittilsynet mistenker også en annen person i DnB NOR Markets for å ha behandlet innsideinformasjon på en utilbørlig måte.

- Tilsynet mener også det er grunn til å se nærmere på om banken har hatt tilstrekkelige rutiner for behandling av innsideinformasjon, sier Geir Holen.
Selv om Kredittilsynet langt på vei frikjenner Statsministerens kontor for kontakten med DnB NOR i dagene før redningspakken ble kjent, er det opp til Økokrim å se nærmere på denne siden av saken.

- Etter de opplysninger vi sitter på, så har vi ikke grunnlag for å mene at det er gitt innsideinformasjon fra offentlige myndigheter til personer som ikke var rette vedkommende, sier Holen og legger til:

- Men saken er hos Økokrim nå og blir etterforsket videre der. Vi kan jo selvsagt ikke utelukke at etterforskningen vil gi ny informasjon som endrer dette bildet.