Høyre: Regjeringen tar ikke finanskrisen på alvor

Høyres nestleder og finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner mener at regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år ikke tar finanskrisen på alvor.

- Statsbudsjettet for 2009 viser at regjeringen ikke har tatt alvoret i finanskrisen inn over seg. Arbeidsplasser kan gå tapt og mange familier har problemer med sine boliglån, sier Sanner i en pressemelding.

Sanner mener finanskrisen krever det han kaller en ansvarlig og langsiktig politikk. Sanner mener at regjeringens problem er manglende evne til å prioritere, og å gjøre de viktigste tingene først.

- Det viktigste nå er å få renten ned, sier Sanner.

Ifølge Sanner må politikerne være forsiktige med å øke de offentlige utgiftene for mye. Budsjettforslaget gjør det vanskeligere for sentralbanken å sette ned renten, mener Høyre-politikeren.

Sanner mener videre at budsjettet for neste år vil stå som et minnesmerke over brutte løfter. Ifølge Sanner er regjeringen rammet av en selvforskyldt forventningskrise.

- Eldreomsorgen skulle skinne, fattigdommen skulle fjernes og kommunepolitikerne skulle bli fornøyde. De rødgrønne vil bli husket som løftebruddregjeringen, sier Sanner.