Øker bostøtten med en halv milliard

Det har vært få budsjettlekkasjer, men regjeringen kommer til å legge fram en omfattende boligpakke der bostøtten økes med om lag en halv milliard kroner, skriver Kommunal Rapport.

 

Den internasjonale finanskrisen, som også sender boligrenten i taket, bidrar til å gjøre sosial boligpolitikk til en hovedsak i statsbudsjettet som legges fram tirsdag i neste uke, skriver Kommunal Rapport.

Avisen har sett nærmere på innspillet til budsjettet som Husbanken laget i november i fjor, og har snakket med flere personer som har kjennskap til budsjettarbeidet. Avisen får bekreftet at bostøtten kommer til å ligge i nærheten av Husbankens anslag, men ikke fullt så høyt. Husbanken har ment at bostøtten må økes med 760 millioner kroner, men regjeringens budsjettforslag vil ligge på om lag en halv milliard, skriver avisen.

Økningen kommer etter alt å dømme som en følge av en større omlegging av bostøtteordningen. Den tidligere varslede omleggingen vil både forenkle og utvide bostøtten.

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppas (Sp) munn er lukket, men hun sier at sosial boligpolitikk har vært det viktigste for henne fra første dag hun ble statsråd for et drøyt år siden. Om en eventuell boligpakke i statsbudsjettet sier hun følgende:

- Da kommer vi til det jeg ikke kan si noe om. Men det er jo neste korsvei...