Ni av ti: Stortingspensjonister må betale tilbake

Ni av ti spurte krever at stortingspensjonistene betaler tilbake det de eventuelt har fått utbetalt for mye.

 

Riksrevisjonen mener at seks tidligere stortingsrepresentanter har fått utbetalt til sammen 5,6 millioner kroner for mye i pensjon fra Stortinget. Ytterligere 42 tidligere representanter kan bli gransket.

De seks avviser at de har jukset til seg penger, men folket er klart i sin tale:
86,7 prosent av de spurte i en måling InFact har utført for VG sier at det som måtte være utbetalt for mye, må betales tilbake. 81 prosent svarer det samme i en meningsmåling Norstat har gjort for Dagbladet.

Delt syn
Folket er delt i spørsmålet om eventuelle grove overtramp bør anmeldes til politiet: 41,9 prosent sier ja, 42,4 prosent sier nei i VGs måling.
47 prosent av de spurte i Dagbladets måling mener stortingspensjonistene bør politianmeldes. 38 prosent sier nei, mens 16 prosent svarer vet ikke.
Folket er også delt på midten i spørsmålet om hvem som har skylden for rotet som har oppstått. Bare en tredel legger all skylden på den enkelte representant, en av tre mener det er Stortingets pensjonssystem som er grunnen, mens den siste tredjedelen mener at begge har skyld.

77 prosent av de spurte i Dagbladets måling vil ha slutt på at stortingspensjonister kan ha inntekt i tillegg til pensjonen, uten pensjonskutt.

Ansvar
Hele 91,7 prosent mener det påligger stortingspolitikere et særskilt ansvar for å følge lover og regler.

Samtidig sier halvparten at det er viktigere at de folkevalgte representerer et tverrsnitt av befolkningen enn at de har plettfri vandel.