COWI planlegger barneavdeling

COWI AS har vunnet konkurransen om rådgivertjenester for ny barneavdeling ved Ålesund sjukehus. 

Arbeidet starter umiddelbart, og skal i første omgang føres fram til et forprosjekt i løpet av januar 2009. Kontrakten inkluderer også en opsjon for eventuell detaljprosjektering. Kontrakten er på omtrent 3,5 millioner kroner, melder Helsebygg Midt-Norge.

6 tilbydere konkurrerte på de fire kriteriene Kvalitet på utførte prosjekter; Kompetanse på tilbudt personell; Prosessforståelse, gjennomføringsplan og BIM; og selvsagt Pris. COWI ble vurdert å ha levert det for oppdragsgiver økonomisk mest fordelaktige tilbud. Konkurransen var imidlertid hard, og alle tilbydere ble vurdert som godt kvalifisert for oppgaven.

Dermed er en av de viktigste brikkene i forprosjektet på plass. Sammen med prosjektleder Helsebygg Midt-Norge og Arkitekt C.F.Møller (som vant arkitektkonkurransen i 2004) skal COWI nå utarbeide et forprosjekt som skal være ferdig 25. januar 2009. En styringsgruppe som består av medlemmer fra Helse Sunnmøre HF er allerede oppnevnt.

Det tas forbehold om eventuelle klager (ordinær klagefrist). Endelig budsjett fastsettes på grunnlag av forprosjektet. Den ferdige forprosjektrapporten skal godkjennes av Helse Sunnmøre HF og Helse Midt-Norge RHF, og dessuten må finansiering fra Helse Midt-Norge på plass før endelig gjennomføringsplan kan fastsettes.

Faller brikkene på plass slik at man unngår opphold i plan- og byggearbeidet, kan ny barneavdeling stå ferdig og åpnes høsten 2010.