Fra JM Byggholt til Peab

Geir Opedal (47) er ansatt som ny direktør for Innkjøp og Logistikk i Peab Norge AS. Han begynner i sin nye jobb 1. september. 

Opedal etterfølger Börje Petterson, som fra årsskiftet flytter tilbake til Uddevalla etter åtte år som ukependler. Opedal blir medlem av ledergruppen.

Han har bred erfaring fra byggevirksomhet gjennom hele sin yrkeskarriere og har jobbet med prosjektering, eiendomsutvikling, IKT/markedsføring og innkjøp. Av utdanning er Geir Opedal siv. ing. fra NTNU og Bedriftsøkonom fra BI.

Opedal kommer fra stillingen som innkjøpsdirektør i JM Byggholt AS hvor han har hatt strategisk innkjøpsansvar for JM Byggholtgruppen i to år. Før det var han viseadm. direktør i Norsk Byggtjeneste AS med ansvar for Norsk Byggevarebase (NOBB). Han har også vært adm. dir. i Norsk Varedatabase ODA AS (NOBB) og hatt ulike stillinger innen Hydro Olje og Hydro Texaco. Etter endt utdanning hadde Geir Opedal sine seks første arbeidsår i Selvaagbygg AS, hvor han arbeidet med arbeidsledelse, prosjektering og prosjektledelse.

- Peab virker som et spennende og tiltalende selskap med nordisk tilnærming, sier Geir Opedal. Med store oppdrag innenfor både bolig, anlegg og næringsbygg har Peab mange innkjøpsmessige muligheter som det blir interessant å jobbe med. Innkjøp og logistikk er et strategisk satsingsområde i Peab Norge som jeg ser frem til å arbeide med, sier Geir Opedal.

Adm. dir Stein Eriksen er fornøyd med at Opedal har valgt å komme til Peab.

- Geir Opedal har solid og relevant erfaring fra byggevirksomhet, og vil kunne tilføre oss mye på innkjøps- og logistikksiden, sier Stein Eriksen, som gleder seg til å få Geir Opedal med på Peab-laget.

Geir Opedal bor på Hvalstad, har samboer og tre barn.