Færre omsatte fritidsboliger

Det ble omsatt 9 prosent færre fritidsboliger i fritt salg i 2. kvartal 2008 enn i samme kvartal året før, men prisene stiger. 

alt ble det omsatt eiendommer for en samlet verdi på 67,4 milliarder kroner i 2. kvartal i år. Det er en vekst på 7 prosent i forhold til 2. kvartal i fjor. Til sammen ble det tinglyst 44 400 omsetninger av fast eiendom, en marginal økning fra samme kvartal i fjor.

Det ble omsatt 2 100 bebygde fritidseiendommer i fritt salg i 2. kvartal i år. Sammenliknet med samme kvartal i fjor er det en nedgang på 9 prosent. Gjennomsnittsprisen per omsetning for disse eiendommene var 1,4 millioner kroner, en vekst på 10 prosent sammenliknet med 2. kvartal i fjor. Vestfold hadde den høyeste gjennomsnittsprisen per omsetning med 2,8 millioner kroner, fulgt av Vest-Agder med 1,9 millioner kroner. Omsetning av hytte eller fritidshus på festet tomt inngår ikke i disse tallene. 

I 2. kvartal 2008 ble det tinglyst 19 500 omsetninger av bebygde boligeiendommer i fritt salg. Det er omtrent like mange som i 2. kvartal 2007. Prisen per omsetning for disse eiendommene var på 2,4 millioner kroner, en vekst på 4 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Sett i forhold til foregående kvartal steg gjennomsnittsprisen med under 1 prosent. Oslo har fortsatt den høyeste boligprisen per omsetning for 2. kvartal i år med 3,5 millioner kroner, det samme som i 2. kvartal 2007. Deretter følger Akershus med en gjennomsnittlig omsetningspris på 2,9 millioner kroner. Omsetning av borettslagsleiligheter inngår ikke i disse tallene.