Reme-familien ut av Veidekke

Sørlandsfamilien Reme splittes. Seks familiemedlemmer bryter ut av Br. Reme AS og starter konkurrerende virksomhet.

Det hele startet med at Helge Reme, som har vært adm. direktør i Br. Reme i 16 år, i april varslet at han trekker seg ut av selskapet. Nå er det klart at familieselskapene til de tre brødrene Finn Arne, Helge og Roald Reme har gått inn med en eierpost på 75-80 prosent i et nytt selskap, BR Gruppen, melder Fædrelandsvennen.

Det nye selskapet skal drive med eiendomsutvikling og entreprenørvirksomhet. Foretaket er derfor organisert i holdingselskapet BR Gruppen, entreprenørselskapet BR entreprenør og eiendomsselskapet BR Gruppen Eiendom.

- Vi tre brødrene har drevet ned utvikling av eiendom de siste 30 årene, og det har vi tenkt å fortsette med. Vi kunne sikkert fortsatt med dette i Br. Reme, men juniorene kom mer på banen, og det nye selskapet er en følge av det, sier Roald Reme til avisen.

BR Gruppen har ambisjoner om å bli en sentral aktør på Sørlandet, men den nye virksomheten kommer til å konsentrere seg om utvikling og bygging av egne eiendomsprosjekter. Her står områdene Verven i Mandal og Kjøita i Kristiansand sentralt.

I løpet av kort tid har familien og nøkkelpersoner fra Br. Reme stablet den nye virksomheten på bena. Så langt har de tatt med seg 30 personer fra Br. Reme. Planen er å ha 70 ansatte innen kort tid.

BR Gruppen skal være operativ innen 1. august. Det er planer om å åpne kontor i Mandal neste år.

- De fleste som har søkt jobb hos os, kommer fra Br. Reme. Vi har ikke gått bevisst etter dem. Dette er folk vi kjenner gjennom mange år. For oss er det en positiv overraskelse at så mange har søkt, sier Gunnar Thompson som blir daglig leder for entreprenørselskapet.

"Juniorene" Frode og David Reme skal lede henholdsvis holdingselskapet og eiendomsvirksomheten.

En annen "junior" som får en viktig rolle i den nye virksomheten, er Lars Reme som blir avdelingsleder for Kristiansand-kontoret. Han sier til Fædrelandsvennen at det nye selskapet gir nye og spennende muligheter.

- Dette var en overraskende og lite hyggelig måtte å gjøre det på, sier senioringeniør Jørgen Reme som er en av tre fra Reme-familien som er igjen i Br. Reme.

Han får følge av Br. Remes nye adm. direktør, Dagfinn Røkenes som mener fremgangsmåten til sine tidligere kolleger er kritikkverdig. Røkenes avviser imidlertid at Br. Reme er skadeskutt og henviser til at bedriften fortsatt har 240 dyktige ansatte.

Det tradisjonsrike familieselskapet Br. Reme ble kjøpt av Veidekke i 2000. Representanter for familien Reme fortsatte imidlertid i sine posisjoner etter oppkjøpet.

Regiondirektør i Veidekke, Per Johan Plünnecke, er styreleder i Br. Reme. Han sier til Fædrelandsvennen at det ikke foreligger noen avtale som hindrer Reme-familien i å starte konkurrerende virksomhet. Han synes det er greit med konkurranse, men reagerer på at Reme-familien på kort tid har tatt med seg så mange av Br. Remes ansatte.

Br. Reme ligger på 26. plass på Byggeindustriens rankingliste over de største entreprenørene i Norge, med en omsetning 722 millioner kroner og en resultatmargin 7,2 prosent.