ID-kortsaken tas opp med statsråden

Administrerende direktør Sverre A Larssen i BNL sier til Byggeindustrien at han vil ta opp saken med ID-kortene direkte med statsråd Bjarne Håkon Hansen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

- Vi ønsker ikke å gå inn i noen slags polemikk og diskusjon verken internt eller eksternt om ting er gjort riktig eller galt i saken rundt ID-kortene, sier Larssen. Men vi må erkjenne at opplysningene om de nye ordningene ikke har nådd helt ut til alle som dette gjelder. Vi har tidligere bedt departementet om at det må lages en større opplysningskampanje, men det har ikke skjedd. Nå må vi ta opp denne siden av saken på nytt, sier han.

I mellomtiden orienterer de ulike bransjeforeningene på sin måte om det som har skjedd. Boligprodusentene er av de bransjeorganisasjonene innad i BNL som har vært sterkt kritisk til måten BNL sentralt har behandlet denne saken på. Boligprodusentene mener at BNL har feilinformert.

Dette skriver Boligprodusentene på sine nettsider.

- Vi beklager dette på det sterkeste. Situasjonen er nå at det blir ført tilsyn med at denne ordningen fungerer. Virksomheter som ikke har ID-kort for sine ansatte kan regne med pålegg om å etablere dette innen en gitt frist, heter det i meldingen.

Kommunikasjonsdirektør Audun Lågøyr i BNL sier at BNL ikke har feilinformert om plikten til å anskaffe ID-kort.

Byggeindustrien var i går i kontakt med Anette Sørensen i departementet som jobber med denne saken. Det var tydelig at departementet ikke er fullt oppdatert hvor kritisk situasjonen er i og med at det fortsatt er svært mange i byggenæringen som ikke har fått kortene. Strengt tatt kan da Arbeidstilsynet nekte folk å gå inn på byggeplasser.

Sverre A Larssen sier at man også vil drøfte med statsråden om man nå i en overgangsperiode må se litt lempelig på kravene om kort. I mellomtiden strømmer telefonene inn til Byggeindustrien fra frustrerte bedriftsledere og ansatte i byggenæringen om denne saken.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet har ansvar for politikken knyttet til arbeidsmarked og arbeidsmiljø, velferd, pensjoner, innvandring og integrering, samer og nasjonale minoriteter.

Her finner du mer informasjon reglene vedr. ID-kort på Arbeidstilsynets hjemmeside

Her kan du registrere deg og foreta bestilling av ID-kort