Aksepterer aldri uverdige forhold

Bemanningsselskapet Adecco styrker innsatsen mot sosial dumping og skader på byggeplassen. Adeccos sykehusarbeidere har også fått nye kontrakter.

- Ingen skal være i tvil om at vi er en seriøs aktør på byggemarkedet. Vi driver systematisk HMS-arbeid, og bruker mye ressurser på både arbeids- og boforhold allerede i dag. Samtidig ser vi behovet for flere tiltak for våre folk ved St. Olavs Hospital, sier divisjonsdirektør i Adecco, Erling Kornkveen til Helsebygg Midt-Norges hjemmeside.

For tida er rundt 180 Acecco-arbeidere sysselsatt på Øya, og noen få av dem har hatt en bostandard som verken tilfredsstilte Adeccos egne krav, eller kunne godtas av NCC, Helsebygg og LO. Dette er det nå ryddet opp i, beboerne er skaffet nytt losji, og Adecco har avviklet uverdige bosteder - som deler av Spongdal Camping.

Samtidig har selskapet utarbeidet kvalitetskrav og sjekkliste for boligleie i tråd med Fellesforbundets minimumskrav.

- Det er viktig å understreke at vi aldri aksepterer uverdige boforhold for noen av våre ansatte. Vi må passe nøye på at vi lever opp til gjeldende standard og regelverk. Adecco innfører nå internt en egen standard for innleie av boliger, slik at vi sikrer at våre ansatte tilstrekkelig boligkvalitet uansett hvor de bor i Norge, opplyser Kornkveen.

I tillegg har Adecco opprettet nye, oppdaterte og likelydende avtaler med alle medarbeiderne i sykehusprosjektet. Avtalene inneholder også bestemmelser om bolig og huleietrekk, og oversettes ordrett til polsk. Kopi av undertegnede kontrakter sendes ledelsen i Helsebygg og NCC. Det samme gjelder Adeccos nye kontraktsmaler.