Vaktskifte i Hjellnes Consult

Geir Knudsen overtar som administrerende direktør i Hjellnes Consult etter Ivar O. Schjetlein. 

Administrerende direktør Ivar O. Schjetlein går av som toppsjef i Hjellnes Consult as etter åtte år som leder av firmaet. Sivilingeniør Geir Knudsen er av styret konstituert som administrerende direktør med virkning fra og med 1. april 2008. Knudsen har til nå vært nestleder og stedfortredende for Ivar O. Schjetlein, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vaktskiftet er en konsekvens av et initiativ ledelsen selv har tatt. Bedriften er bevisst behovet for fornyelse og foryngelse i medarbeiderstaben, også på ledernivå. Vi har en policy om at når en leder passerer 60 år, skal prosessen med å finne etterfølgeren starte, sier Ivar O. Schjetlein som fylte 60 år i fjor høst og meddelte da styret i Hjellnes Consult om at han ønsket å fratre innen rimelig tid.

- Tidspunktet for å slutte nå passer godt for firmaet som har en positiv utvikling med svært gode resultater, og for meg personlig i og med at kona går av med AFP, noe som gjør at vi begge kan nyte godt av mer fritid, sier Schjetlein.

Geir Knudsen overtar
Styret ser at det vil bli en relativt langvarig prosess frem til ny administrerende direktør er på plass. Derfor er sivilingeniør Geir Knudsen konstituert som toppsjef når Ivar O. Schjetlein nå fratrer. Geir Knudsen er en erfaren medarbeider med lang fartstid i Hjellnes Consult. Han har de siste tolv årene vært seksjonsleder Elektro. Før Knudsen kom til Hjellnes Consult var han ti år i Drangsholt Ingeniørkontor AS i Trondheim. Knudsen har utdanningen sin fra Narvik Ingeniørhøgskole og NTH (NTNU) i Trondheim.

Rekordår i 2007
Hjellnes Consult er inne i en svært god periode der rekordene faller. I 2007 oppnådde bedriften sitt beste år noensinne både når det gjelder omsetning og resultat. 2007 var også et spesielt år for firmaet med løsrivelse fra majoritetseier COWI (Danmark), og med en imponerende mobilisering hos medarbeiderne for eierskap i egen bedrift. I tillegg har rekrutteringen gått svært bra og antall ansatte har økt med rundt 20 det siste året.

- Jeg overtar som konstituert AD i en situasjon der bedriften seiler i medvind, blant annet med en rekordstor ordrereserve og mange rammeavtaler for gode solide kunder, sier Geir Knudsen.

Han fremhever EGE 2010 - Oslo kommunes største klimaprosjekt, infrastrukturen på Akershus Festning, en rekke bruer for utvidelse av E6 i Gudbrandsdalen, Stavanger konserthus og Risløkka kompetansesenter blant de prosjektene som nå gir høyt aktivitetsnivå og bidrar til godt omdømme for Hjellnes Consult.