Riksantikvaren stanser hotellplaner i Kristiansund

Riksantikvaren stopper hotellprosjektet på Kirketomta i Kristiansund. Utbyggernes mulighet ligger nå i at Miljøverndepartementet gjør om avgjørelsen, skriver Tidens Krav.

 

- Vi har ikke bestemt oss for hva vi skal gjøre ennå, sier Erik Ohr i FG Eiendom, som sammen med Lars Løseth Holding eier 40 prosent av prosjektet. Hotellkongen Olav Thon har de resterende 60.

- Vi må ha et møte med Thon-gruppen og kommunen over påske for å finne ut hva vi skal gjøre.

Det er bare en reell mulighet for at hotellet nå blir noe av: At departementet gjør om Riksantikvarens avgjørelse.

En innsigelse hos Riksantikvaren fører automatisk til at saken havner hos Miljøverndepartementet.

Frykter lei Thon
Erik Ohr legger ikke skjul på at han nå frykter at Olav Thon trekker seg ut.

- Vi har holdt på med reguleringsarbeidet i tre år. Anker vi til departementet, vil trolig også dette året gå før vi får en avklaring. Det er begrenset hvor lenge investeringsmidler er tilgjengelig. Jeg legger ikke skjul på at vi frykter at Thon nå skal finne andre byer enn Kristiansund å investere pengene sine i.

FG har ennå ikke har vært i kontakt med Thon-gruppen etter at nyheten sprakk. En dialog vil trolig bli tatt opp først over påske. Tidens Krav lyktes ikke å komme i kontakt med Thon i går.

Mange var for
Ohr sier han er både skuffet og overrasket over Riksantikvarens avgjørelse.

- Et samlet bystyre i Kristiansund sa ja, en samlet kommuneadministrasjon i Kristiansund sa ja, politikerne i fylket sa ja, fylkesadministrasjonen sa ja. Men én mann hos Fylkeskonservatoren sa nei. Og dette er demokrati, sukker Ohr sarkastisk.