Terrasaken kan få konsekvens for Bremanger-ordfører

Flertallet i kontrollutvalget i Bremanger kommune mener kommunestyret må vurdere om Terrasaken skal få konsekvenser for ordføreren og rådmannen.

Kontrollutvalget i kommunen hadde onsdag sitt avsluttende møte om Terrasaken. I sluttrapporten retter utvalget knallhard kritikk mot kommunens håndtering av saken, skriver Bergens Tidende.

Utvalget kritiserer kommunen for mangelfull saksbehandling, arkivføring, bokføring og rapportering. Blant annet er knapt noe av kommunikasjonen som har funnet sted mellom kommunen og Terra journalført. Internt reglement og informasjonsplikt er brutt, heter det i rapporten.

- I all hovedsak stiller vi oss bak rapporten som kommunerevisoren har lagt fram, sier utvalgsleder Audun Åge Røys (H).

Ordfører Kåre Olav Svarstad (Ap) har tidligere plassert mesteparten av ansvaret hos rådmannen. Men på bakgrunn av at slike saker var delegert til administrasjonen, kommer det i revisjonsrapporten fram at han selv må ha vært godt informert.

Terra informerte om plasseringene i obligasjoner og verdipapir flere ganger årlig på møter der både økonomisjef, rådmann og ordfører deltok. I rapporten kommer det også fram sterk kritikk mot rådmann Tor-Kristian Gulhaugen, som i en høring hos kontrollutvalget skal ha innrømmet at det i praksis var Terraselgerne som kjørte hele løpet.

- Til syvende og sist blir hele denne saken kommunestyrets ansvar. Men utvalget mener nok at kommunestyret bør vurdere om dette skal få følger, sier Røys.