Ny rekord i Norgeshus

Tirsdag denne uka meldte 10 bedrifter i fra om at de ønsket å bli forhandlere i Norgeshuskjeden. 

- Dette er rekord, sier daglig leder Dag Runar Båtvik i Norgeshus, aldri tidligere har vi fått så mange nye forhandlere på en og samme dag.

Kjeden har de siste årene registrert en økende interesse fra byggmestere som ønsker å slutte seg til kjeden. I 2007 fikk vi 15 nye forhandlere, og hittil i år er 13 nye forhandlere kommet til. I oktober rundet vi 100 Norgeshusforhandlere, og i anledning det store, runde tallet ble det sendt kake til samtlige 100 forhandlerkontorer.

Storinnrykk i Grimstad
De ti nye forhandlerne kommer alle fra Grimstad-området. Byggmesterfirmaene er konkurrerende bedrifter som har hatt et samarbeid om innkjøp og enkelte prosjekter i et nettverkselskap.

Bedriftene varierer i størrelse, fra enkeltmannsforetak til bedrifter med opptil 20 ansatte - Johan Fredrik Lehland i Lehland Bygg forteller at de har store forventninger til medlemskapet i Norgeshus. - Vi har ulike behov men vi følte at Norgeshus hadde noe å tilby oss alle. Det er totalpakken som er interessant. Egne kataloger, hjelp til tegninger og annen teknisk ekspertise er av stor verdi. Likeså er Norgeshusskolen med et organisert opplæringstilbud til alle ansatte. Nye forskrifter, lover og regler gjør at behovet for å holde seg oppdatert til enhver tid er økende. Når Norgeshus i tillegg kunne skilte med minst like god innkjøpsavtaler som vi selv hadde - ja, da var det egentlig en enkel beslutning å ta, mener Lehland.

Jevn vekst
Stabilitet og nøkternhet har opp gjennom årene preget kjeden. Selv ikke i nedgangstidene på begynnelsen av 1990-tallet opplevde vi noen stor krise. Suksessfaktorene har vært jevn vekst, lydhørhet i forhold til forhandlerne, og samhold i kjeden. Forhandlernettverket vårt begynner å bli temmelig finmasket, sier Båtvik. Det strekker seg fra Alta til Kristiansand, men vi har mer å gå på før vi er fornøyd. Målet er 130 forhandlere, sier Båtvik.

Om kort tid står en stor markering for døren. - I april inviterer vi alle til Trøndelag til et stort 20-års-jubileum, og vi tar sikte på å få til et arrangement fullspekket med faglige innlegg og både kulturelle og sportslige begivenheter, sier Båtvik. Vi håper å samle minst 300 deltagere, og Grimstad-gjengen er allerede påmeldt. De kommer til Melhus dagen før for å underskrive kontraktene, avslutter Båtvik.