Ny oppgang på Oslo Børs

Etter litt berg-og-dal-bane etter lunsj, endte hovedindeksen på Oslo Børs onsdag på 433,7 poeng, en oppgang på 1,3 prosent.

Indeksen startet dagen opp i kjølvannet av oppgang på Tokyo-børsen onsdag, og som følge av rekordhøy oljepris. Et fat nordsjøolje ble på London-børsen sent tirsdag kveld omsatt for 100,03 dollar fatet. StatoilHydro så onsdag ut til å nyte godt av den økte oljeprisen, og la på seg 3,27 prosent, til tross for at selskapet la fram dårlige kvartalstall samme dag.

Hurtigruten leverte onsdag morgen røde kvartalstall, men i løpet av dagen var det kun én handel i selskapet, og aksjen endte opp 1,32 prosent.

Tandberg Data leverte også et dårlig kvartalsresultat onsdag, og dette gjorde utslag på aksjekursen, som endte ned 4,38 prosent.

Programvareprodusenten Opera Software sendte onsdag ut en børsmelding om at selskapet har inngått avtale med Google om å benytte søkemotoren i Operas egne nettlesere for mobiltelefon. Avtalen er toårig, og innebærer at alle som bruker Operas nettleser på mobilen, får direkte tilgang til Googles søkemotor. Googles søkemotor har fra før vært inkludert i Operas nettleser for datamaskiner. Opera-aksjen endte med en oppgang på 6,06 prosent.
Telenor-aksjen økte med 0,7 prosent, mens Hydro var opp 0,39 prosent og DnB NOR ned 1,87 prosent.

Størst oppgang onsdag hadde teknologiselskapet Odim (+15,65 prosent), sjømatselskapet Marine Harvest (+14,23 prosent) og oljeserviceselskapet Awilco (+10,12 prosent). I den andre enden finner vi møbelkonsernet Hjellegjerde (-13,34 prosent, men kun med én handel), fertilitetsproduktselskapet MediCult (-6,76 prosent) og LNG-transportøren Golar (-5,78 prosent).