Vil utvide i Norge

En svensk byggevarekjede vil utvide ytterligere i Norge i løpet av året. 

Etter fem år med 30-40 prosent vekst i Sverige, og god mottakelse i forbindelse med etableringene i Norge i år, vil de etter planen utvide fra seks til 10 byggevarehus i løpet av første halvår 2008. BYGGmax har et unikt selvbetjeningskonsept som er nytt for nordmenn.

- BYGGmax har etablert seg på Gjøvik, Skien, Kongsvinger, Hamar, Drammen og Abildsø i Oslo. I første halvår av 2008 vil BYGGmax åpne ytterligere fire byggevarehus i Norge. Mottakelsen har vært veldig positiv, både fordi kundene sparer mye tid gjennom selvbetjening og at prisene kan være opptil 50 prosent lavere enn hos konkurrentene på sammenlignbare produkter, forteller Magnus Agervald, administrerende direktør i BYGGmax.

Seks byggevarehus det første året
- Åpningen av byggevarehusene i Sør-Norge har vært bra og tilfredsstillende. Kundene trives og kommer tilbake igjen. Vi er godt fornøyd med det positive resultatet, og vi er samtidig stolte over å ha åpnet seks byggevarehus det første året. I starten var det litt uvant for kundene at de selv måtte finne frem og hjelpe seg selv, men dette er de blitt mer vant med, sier Agervald.

Full åpenhet om pris og varelager
For å gjøre det enkelt for kundene har BYGGmax valgt å legge hele sitt varesortiment ut på nettet, samt en oversikt over lagerbeholdning som til enhver tid blir oppdatert.

- Vi ser at nordmenn står overfor en del utfordringer når det gjelder full åpenhet rundt pris og varelager fra våre konkurrenter. I dag er det vanskelig for forbrukeren å sammenligne priser, produkter og konkurrenter, og det fører til at forbrukeren betaler mer for en vare enn det som strengt tatt er nødvendig. De utfordringene ønsker vi å ta tak i og gjøre noe med, og vi forventer åpenhet rundt pris og varelager, sier Agervald.

- BYGGmax har faste lave priser som gjør at kundene føler seg trygge på å få rett pris når kunden trenger det, avslutter Agervald.