Ny Actros fra MB

Med nytt design og flere tekniske nyheter er tredje generasjon Actros klar til å møte for markedet.

Nye Actros er ytterligere utviklet i forhold til dagens modell med 37 enkelttiltak på områdene økonomi, komfort, sikkerhet og design. Siden den ble lansert for første gang i 1996 er det solgt over 550.000 biler i mer enn 100 land.

Girsystemet Mercedes-Benz PowerShift finnes allerede som ekstrautstyr i dagens Actrosmodell og har rukket å vise sine fordeler, både gjennom fornøyde kunder og ikke minst ved gode resultater i ulike pressetester.

I tredje generasjon Actros er Mercedes-Benz PowerShift videreutviklet og leveres som standardutstyr i alle modeller som er beregnet for landeveistransport. Dermed er Mercedes-Benz den første produsenten av nyttekjøretøyer som tilbyr en helautomatisk girkasse som standard i en tung lastebil. Mercedes-Benz PowerShift kombinerer det manuelle giret med en styrelektronikk som foruten automatiske girskift og clutchbetjening også byr på en rekke andre betjeningsfunksjoner. Dette bidrar til å optimalisere girsystemet til de ulike kjøreforholdene. I praksis innebærer dette mange fordeler for kunden i form av mer komfort, bedre lønnsomhet og sikrere kjøring. I den stadig økende trafikken er giringsautomatikken nok et solid bidrag til økt trafikksikkerhet.