Maxbo-gigant på Hvam

Løvenskiold Handel har snappet en kremtomt foran nesen på Bauhaus og bygger Maxbo-gigantvarehus på Hvam med åpning våren 2009.

Maxbo-eier Løvenskiold Handel AS og Rimfeldt Eiendom AS har inngått avtale om bygging av et Maxbo Stormarked på 20 000 kvadratmeter på Hvam i Skedsmo kommune.

- Vi gleder oss til å åpne Maxbos og Romerikes største og flotteste byggevarehus, sier administrerende direktør Tom Borthen i Løvenskiold Handel. Åpning er planlagt våren 2009.

Mange interessenter
Mange aktører har forhandlet om å etablere seg på den såkalte Hvam-tomten. Den regnes som en av Norges mest attraktive tomter beliggende ved siden av Plantasjen ved Hvamkrysset helt inntil E6 mot Gardermoen. Med leieavtalen som nå er signert mellom Løvenskiold Handel og tomteeier Rimfeldt Eiendom, er det avgjort at Løvenskiold Handel bygger det som blir Maxbo-kjedens desidert største varehus. Det er planlagt byggestart for et MAXBO Stormarked på 20 000 kvadratmeter våren 2008 med åpning allerede våren 2009.

Drømme-beliggenhet
- Dette er en drømmebeliggenhet. Vi har ønsket oss denne tomten i lang tid, og det er veldig moro at vi nå har fått dette til, sier en glad Borten som fortsetter:

- Å etablere et stormarked i Skedsmo-regionen har vært en viktig del av strategien vår. Nå gleder vi oss til å tilby alle på Romerike og i Oslo nord et førsteklasses varehus som vil være en videreutvikling av det tradisjonelle Maxbo-konseptet med kjempeutvalg innen planter, bo- og byggevarer, sier Borthen som opplyser at hele Skedsmoregionen er et stort vekstområde med nærmere 200 000 innbyggere i lokalområdet.

Kvalitets-konsept
Eieren av den 47 mål store tomten på Hvam, Rimfeldt Eiendom, er glade for avtalen med Maxbo.

- Vi har hatt et stort trykk fra sterke internasjonale aktører som ønsker å bygge her. Maxbo er en svært solid norskeid kjede med godt omdømme og langsiktige ambisjoner. Kjeden har dessuten høy kvalitet på konseptet sitt og legger vekt på estetikk rundt byggevarehusene sine. Vi er derfor trygge på at dette var den beste løsningen for Hvam-tomten og for befolkningen i området, sier daglig leder Karl Erik Rimfeldt i Rimfeldt Eiendom.

Styrket posisjon
- Et stormarked på Hvam vil styrke vår posisjon som en betydelig bo- og byggevareaktør, sier Borthen som opplyser at Maxbo-kjeden er inne i betydelig vekst. Midt i januar åpnet kjeden et ombygget og utvidet varehus på 13 000 kvadratmeter på den historiske handelstomten på Vækerø sentralt i Oslo.

- Vi har høye ambisjoner i Oslo og nasjonalt. Vi kommer til å etablere flere store byggevarehus i Oslo-området i tiden fremover, avslutter en offensiv Borthen.