Nordbohus med storsamling på Lillehammer

- Mer enn 560 personer er påmeldt til den store samlingen Nordbohus skal ha på Lillehammer i slutten av denne uken. Da skal oppmerksomheten først og fremst knyttes opp mot tømrerne og de andre håndverkerne, sier adm. direktør Finn Hjulstad.

- Vi er opptatt av å følge opp fagfolkene som setter opp husene på en ordentlig måte. Det er kvaliteten i det arbeid som utføres som til syvende og sist avgjør hvor vellykket et boligprosjekt blir, sier Hjulstad.

- Har man gode håndverkere som kan sitt fag og som kjenner regler og forskrifter har man kommet langt som husleverandør. Fornøyde kunder er de beste selgerne vi har, sier Hjulstad.

Faglig program
Fredag er det lagt opptil et faglig program. Per Jæger fra Boligprodusentenes forening svarer på hvorfor det nå kommer en ny teknisk byggeforskrift. Ellers kommer jo en helt ny Plan- og Bygningslov før påske.

Ingvar Vorvik i Nordbohus tar for seg hovedpunktene i Nordbohus sitt byggesystem 2009.

Arne M. Høstfet fra Nordan orienterer om nye krav og forbedret vinduskvalitet.

Runar Danielsen i Systemair kommer inn på nye krav vedrørende balansert ventilasjon og varmegjenvinning.

Morten Andersen i Rockwool snakker om hvordan man nå må bruke mer isolasjon i grunn, tak og vegger.

Det faglige programmet slutter med Katarina L. Hamnes som sier at snekkerne i Nordbohus ikke bare er håndverkere, men selgere også.

Kvelden avsluttes med hyggelig samvær og rocka musikk gestaltet av Vidar Busk - bluesrocklegenden selv - med fullt orkester.

Innkjøpssamling
- Lørdag er i sin helhet viet Nordbohus sin sedvanlige innkjøpssamling. 33 av de største og beste leverandører skal møte 500 ansatte Nordboere i tilmålte sekvenser. Nytt av året er den såkalte "tømrerløypa" : 16 leverandører er plukket ut til å gi hver sin 30 minutters intensive seanse der fokus settes på snekkernes bruk av de respektive produkter. Her blir det vist vindusinnsetingsmetoder, tips og triks for hvordan isolere og tette enda bedre, det siste av det siste i moderne verktøy mm mm. Kort sagt: Nordbohus sin egen Bygg Reis Deg messe, sier markedssjef Per Arne Bakken.

Stort show
- Ferden går deretter til et forrykende show i Lysgårdsbakken, der vetter, skiakrobater og vakre sølvstruper skal gjenskape følelsen fra 1994. Det blir fyrverkeri, det blir fakkeltog og det blir sjelsettende opplevelser, fortsetter han.

- Festlig middag inntas i Håkons Hall - det blir utdeling av medaljer og hender skal trykkes - og ikke minst: Norges desidert mestselgende orkester for øyeblikket - Hellbillies - skal rocke oss inn i varmen og vinternatta.

- De siste nattetimene benyttes til lystig dans og gode skrøner i et av Norges flotteste diskotekter downtown Lillehammer, sier Bakken.

Nordbohus - en av Norges desidert største boligbyggere (var nr 2 i 2006 - de håper sterkt å havne der i år også) har med dette sin største samling noensinne siden oppstart i 1985. Nordbohusansatte fra hvert nes og krik og krok av landet valfarter til Lillehammer for å ta del i en voldsom og motiverende kickstart på det nye året.