Consolis kjøper Spæncom

Consolis-konsernet har inngått en avtale med hovedaksjonærene om å overta en majoritetsandel på 50,01 prosent i Spæncom A/S.

Spæncom er en ledende leverandør av prefabrikkerte betongprodukter i Danmark. Spæncom utvikler, designer, produserer og monterer betongelementer og systemløsninger for konstruksjoner av boliger og industri- og institusjonsbygg. De har også hatt flere jobber i Norge, blant annet på utbyggingen av Nye Bislett Stadion.

Norske Spenncon inngår også Consolis-konsernet.

Spæncom driver fire produksjonsenheter i Danmark og én tysk produksjonsenhet sør for Berlin. Selskapet genererte et netto salg på 107 millioner euro i forretningsåret 2006/07 og har om lag 750 ansatte.

Siden selskapet ble etablert i 1947 har Spæncom vært kjent som den innovative leverandøren av betongprodukter. Spæncom har ledet an i utviklingen av nye produkter og systemløsninger, og i dag er Spæncom et veldrevet og fremgangsrikt selskap som er notert på den nordiske OMX-børsen i København.

- Spæncom har lenge vært et mål for konsernet, som ønsket å komplettere sin ledende rolle i Finland, Sverige og Norge med en tilsvarende rolle i Danmark, sier Philippe Milliet, president og CEO i Consolis.

- Vi er veldig glade for at vi i dag har kommet til enighet med selskapets hovedaksjonærer. Vi tror at alle de fire datterselskapene vil tjene på hverandres tekniske kunnskap og markedskjennskap, mens Spæncom også vil ha muligheten til å dra nytte av det brede utvalget av betongprodukter som produseres i alle Consolis-konsernets forretningsenheter, legger han til.

- Vi blir medlem i et stort europeisk konsern og får muligheter til å samarbeide med våre nye søsterselskap og sammen videreutvikle våre virksomheter i Danmark. Når det gjelder økonomi og organisasjonsstruktur, vil vi opprettholde vår status som en selvstendig enhet, sier Peter Assam, CEO i Spæncom.

Consolis Danmark A/S (del av Consolis-konsernet) legger inn et offentlig tilbud til alle aksjeeierne i Spæncom A/S. Gjennom dette offentlige tilbudet, og i henhold til de signerte avtalene med hovedaksjonærene, vil Consolis i første omgang kjøpe minst en majoritetsandel i Spæncom A/S. Consolis Danmark A/S har i tillegg inngått en call-/put-avtale med tre hovedaksjonærer. Disse tenkes innløst i løpet av de kommende to år, noe som vil føre til at Consolis vil eie mer enn 90 prosent av aksjene.

Avtaleinngåelse forutsetter godkjennelse fra konkurransetilsyn.