Spenncon utvider produksjonen

Betongprodusenten Spenncon utvider produksjonen betydelig for å møte den store etterspørselen.

En fortsatt stor aktivitet i byggemarkedet gjør at etterspørselen av prefabrikkerte betongelementer til alle typer bygg er høy. Spenncon gjør på bakgrunn av dette solide innvesteringer ved tre av sine anlegg i Norge.

- Med de nye investeringen skal vi klare å korte ned leveringstiden, sier administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland (bildet) i Spenncon.

Hulldekkeproduskjon økes
I Hjørungavåg er produksjonskapasiteten for hulldekke økt med 60 prosent etter at den fjerde produksjonslinja står klar. På det mest hektiske har leveringstiden vært opptil seks måneder hos fabrikken på Sunnmøre, men med de nye investeringene er man nå nede i åtte til ti uker i gjennomsnitt.

Også ved den største Spennconfabrikken i Norge, på Hønefoss, betyr nye investeringer mye. Med den nye produksjonslinjen for hulldekk klarer man å svare den store etterspørselen fra både eksisterende og nye kunder. 25 prosent større kapasitet på hulldekk er fasiten når utvidelsen starter på nyåret, og Hønefoss vil da årlig levere over 400 000 kvadratmeter hulldekk ut i markedet.

- Svært konkurransedyktige
I tillegg til fabrikkene på Hjørungavåg og Hønefoss investeres det også betydelig i Verdal. Verdal utvides for å levere hulldekk som kan ta større laster og lengre spenn og blir en nysatsing i byggemarkedet (500 HD).

- Disse investeringene gjør at vi blir mer konkurransedyktige enn noen gang. Raskere leveringer og mulighet til å levere enda mer hulldekke gjør oss i bedre stand til å møte behovene i markedet, sier Dahl Hovland. Hun legger til at prognosene for 2008 viser at etterspørselen i markedet vil flate ut på 2007-nivå.

Sikrer industriell utvikling og arbeidsplasser
Spenncon har levert og leverer hulldekke til flere store byggeprosjekter. Både utvidelsen av Sandvika Storsenter, Aker Hus og den nye postterminalen på Lørenskog blir bygget med god hjelp av Spenncons produkter. I tillegg leveres det hulldekk til flere store bygg over hele landet, som kjøpesenterutvidelser i Steinkjer, Molde og Hønefoss.

Med pågående investeringer bidrar Spenncon til å sikre viktige arbeidsplasser i flere deler av landet og styrke selskapets konkurransekraft på lang sikt.