Fornebu-finansiering på plass

Eiendomsutviklings- selskapet Scandinavian Property Development (SPDE) har fullført finansieringen av utbyggingen på Fornebu.

Scandinavian Property Development ASA

• Scandinavian Property Development ASA ble etablert i 2006. Selskapet forvaltes av Aberdeen Property Investors.

• SPDE eier og utvikler 450.000 kvm boligeiendom og 228.000 kvm næringseiendom i Oslo- og Stavanger-området i Norge, gjennom prosjekter på Fornebu og Hinna. Samlet representerer SPDEs eiendomsportefølje investeringer til sammen på 6 milliarder kroner.

• SPDE er selskapet bak Norges største eiendomskjøp, Fornebu.

• SPDE har som mål å bli et ledende skandinavisk eiendomsutviklingsselskap.

Samtidig har styret i Oslo børs besluttet å ta aksjene i SPDE opp til notering. Børsnoteringen vil skje i løpet av november.

- Finansieringsløsningen gjør at vi har fått på plass en solid plattform for Fornebu-prosjektene. Det er vi svært tilfreds med. Kombinert med børsnoteringen legger dette fundamentet for vår ambisjon om å bli et ledende skandinavisk eiendoms-utviklingsselskap, sier administrerende direktør Stein Haugbro i SPDE.

Scandinavian Property Development er selskapet bak Norges største eiendomskjøp, Fornebu, på til sammen ca 545.000 kvadratmeter utbyggingsrett og 15.000 m2 eksisterende bebyggelse. Ca 80 % av utbyggingsvolumet er boliger. I løpet av de kommende årene planlegger SPDE å oppføre ca 5.000 boliger på Fornebu.

Nå er finansieringsløsningen for de regulerte områdene på Fornebu på plass. Dette omfatter boligprosjektene Fornebu Hageby, Hundsund, Rolfsbukta, Holtekilen, Storøya og Parken Øst - samt næringseiendommene; Kjøpesenteret, stormarkedet, hotellet og kontorbygget. Finansieringen omfatter en byggelånsramme på 4,89 mrd NOK og nye lån på 1,05 mrd. SPDE innfrir samtidig gamle lån til 0,29 mrd.

- Forhandlingene med bankene har vært krevende. Vi er fornøyd med å ha oppnådd en langsiktig finansiering av Fornebu med en belåningsgrad på 51 % av tomteverdi til attraktive betingelser. Dette viser at våre bankforbindelser har stor tro på prosjektene, sier Haugbro.

Merker lite til turbulens
I tillegg til prosjektene på Fornebu eier og utvikler SPDE prosjektet Hinna Park utenfor Stavanger, som består av 134.000 kvm utbyggingsrett, primært kontor. Selskapet viser til at makrobildet for bolig- og næringseiendom i Norge fortsatt er svært sterkt.

- Det er ingen tvil om at det har vært en del kortsiktig turbulens i bolig- og kredittmarkedene. Dette har likevel ikke slått vesentlig ut på våre lånebetingelser, noe som bekrefter vårt inntrykk av at de langsiktige forholdene for eiendomsutvikling fortsatt er meget gode. Ikke minst gjelder dette i Oslo og Stavanger, sier Haugbro.

Går på børs
Styret i Oslo børs har samtidig besluttet å ta opp aksjene i SPDE til notering på børsen.

Selskapet er i dag notert på OTC-listen og har i overkant av 600 aksjonærer. Markedsverdien av selskapet er ca 3 milliarder kroner. Tilretteleggere er SEB Enskilda og ABG Sundal Collier.

- Planen er å bli notert i løpet av november. Dette er et viktig skritt videre mot vårt mål om å bli et ledende skandinavisk eiendomsutviklingsselskap, sier Haugbro.