Lofast et eventyr

Vi gleder oss sammen med alle med dem som nå får nytte av den nye Lofast-forbindelsen i nord. Dette er blitt et enestående nytt norsk veistykke som vil skrive seg inn i historien som et flott prosjekt. Dette har også vært et meget godt samarbeidsprosjekt.

Vi vil anbefale alle å lese reportasjen vår mann Trond Joelsen har laget om dette prosjektet. Saken kan leses både i Byggeindustrien og her på bygg.no. Dette prosjektet går gjennom noen av de vakreste områdene i Norge. Vi synes veiplanleggerne og dem som har gjort jobben har gått frem på en meget skånsom og flott måte. Dette er veihistorie vi kan være stolte av.

Vi vil berømme alle dem som har stått på. Når man har rette folkene på begge sider går det som regel meget bra. Man må ha gjensidig tillit til hverandre i en slik prosess. Har man det er det ingenting som stopper norske anleggsfolk.

For vår del håper vi at våre reportasjer også kan bli brukt både til dokumentasjon og til referanse. Alle som har deltatt bør legge dette inn i sitt skrytealbum. I arkivet til bladet Byggeindustrien har vi nå hundrevis av slike prosjektomtaler. Etter hvert vil man finne et betydelig antall også på bygg.no.

Er det noen som har prosjekter som man mener vi bør omtale, så nøl ikke med å ta kontakt. Disse mailene kan sendes vår nyhetsredaktør Arve Brekkhus - ab@bygg.no

Les Lofast-reportasjen her