Foreslår dyrere buss i rushtiden

Kollektivreisende i Trondheim kan til neste år oppleve å måtte betale mer for å reise kollektivt i perioder med stor trafikk enn ellers på dagen.

Kollektivekspertene i fylkeskommunen vil gjennomgå hele takstsystemet i forbindelse med at den overtar ansvaret for kollektivtransporten i Trondheim fra årsskiftet. Både tidsdifferensierte billettpriser og andre tiltak som kan bidra til å øke antall reisende vil bli vurdert, skriver Adresseavisen.

Busselskapet Team Trafikk har i lang tid vurdert varierende takster for å spre trafikkmengden. Tanken er at det skal bli billigere å ta bussen for dem som drar tidlig på jobb enn for dem som drar rundt klokken åtte.

Det betyr ikke nødvendigvis at prisen i den mest trafikkerte perioden blir høyere, men dette vil bli avklart i forbindelse med neste års budsjett og resultatet av fylkeskommunens forhandlinger med busselskapet.

En analyse Transportøkonomisk institutt har utført, tyder på at en prisforskjell kan totalt sett gi flere reisende og større omsetning.