Evakuerte 19 etter flere jordras i Nesbyen

Politiet frykter flere ras i Nesbyen. Totalt 19 personer er evakuert fra tre privatboliger og Smedsgården pensjonat etter to jordras natt til mandag.

De elleve gjestene ble evakuert etter at et 200-300 meter bredt jordras gikk mellom to ubebodde hus og stoppet på tunet utenfor Smedsgården pensjonat i Nesbyen i Hallingdal ved 2.30-tiden natt til mandag.

En time senere gikk et større ras ved Alfarvegen, vel fire kilometer lenger sør, bare halvannen kilometer fra Nesbyen sentrum. I løpet av morgentimene ble åtte personer i tre bolighus evakuert herfra. Tre andre hus sto tomme.
Ingen skadd

- Ingen personer er skadd og ingen bygninger er tatt av rasene. Men det er åpenbart snakk om store vannskader. Dessuten er det grunn til å frykte flere ras. Jordmassene er våte etter store mengder regn de siste dagene, og terrenget er bratt, sier stabssjef Magne Rustad i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

I løpet av mandagen er det varslet ytterligere nedbør. Mellom 10 og 15 millimeter regn er ventet over Nesbyen, opplyser politiet.

Sikrer fabrikkbygg
Etter det andre raset ved Alfarvegen kunne det flere ganger høres rumling fra skråningen der raset hadde gått.

Ifølge TV 2s reporter på stedet måtte redningsmannskaper flere ganger trekke seg tilbake, skriver Nettavisen.

Det meldes også om at Sivilforsvaret er satt inn for å sikre fabrikkbygget ved Protan AS med sandsekker på grunn av høy vannføring i Hallingdalselva.