Rekordene faller på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg tirsdag med 0,3 prosent til 512,39 poeng som er høyeste sluttnotering i børsens historie.

 

Tidligere på dagen var indeksen helt oppe i 514,67 poeng.

Også i Europa var det en positiv utvikling på de fleste børser. Oljeprisen varierte gjennom dagen, men lå hele tiden rundt 72 dollar både i spotmarkedet og for levering om tre måneder.

Til tross for høy oljepris lå Statoil og Hydro nokså konstant gjennom dagen i likhet med mandag. Noe av forklaringen er den meget sterke oppgangen i forrige uke.

Det er de små og mellomstore selskapene som preger vinner og taperlisten. Ementor måtte tåle en kraftig nedgang tirsdag etter å ha klatret til høyeste notering noensinne dagen før. Forklaringen var å finne i en post på over 8 millioner aksjer som Carliis A/S kvittet seg med. Håpet var å få 56 kroner per aksje, men resultatet ble 53 kroner som er hele 150 prosent høyere enn på samme tid for 12 måneder siden.

IT-selskapene Fast og Opera fortsatte å stige. Opera har hevet seg rundt 45 prosent på tre uker mens Fast så langt i juli har steget med nesten 10 prosent.
Sommeren er ofte tiden for rolige dager på børsen, men omsetningen i juli ligger fortsatt over 10 milliarder daglig. Tirsdag ble det omsatt aksjer og verdipapirer for rundt 11 milliarder kroner.