Grunnsteinen lagt på Årdalstangen

Årdals ordfører Arild Ingar Lægreid og stifteren av NorSun, Alf Bjørseth, fikk æren av å legge ned grunnsteinen for den nye bedriften på Årdalstangen

- Dette er noe jeg har drømt om lenge, etter at vi har snakket om det i flere år. Endelig er vi her. Og kan vi ikke drømme, så kan vi heller ikke gjøre slik ting som vi nå realiserer her på Årdalstangen, sa en beveget gründer Alf Bjørseth under nedleggelsen av grunnsteinen for NorSuns produksjonsanlegg i Årdal onsdag ettermiddag.

Fabrikken, som etter planen vil stå ferdig i april neste år, skal produsere monokrystallinske silisiumwafere for det internasjonale solenergimarkedet.

Under grunnsteinsnedleggelsen deltok representanter for en rekke instanser som har bidratt til at Årdal nå får en ny, spennende og framtidsrettet industri med nærmere 100 arbeidsplasser.

Bjørseth berømmet særlig samarbeidet med Årdal kommune med ordfører Arild Ingar Lægreid og rådmann Terje Moe i spissen, men trakk også fram Hydro, som har stilt ikke bare tomt og infrastruktur på Tangen til rådighet, men også dyktige folk fra sine bedrifter.

– Vi vil gjerne takke for den helhjertede mottakelsen vi har fått her i Årdal, og ser fram til et godt og langsiktig samarbeid, sa Bjørseth.