Foto: Statsbygg

Statsbygg investerte for 7,3 milliarder i 2020

Statsbyggs investeringsnivå i løpet av fjoråret er blant de høyeste noensinne for den store statlige byggherren. Samtidig leverte de et driftsresultat på 3,8 milliarder kroner i 2020.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding onsdag.

– Siden 2016 har investeringsnivået vårt økt med 35 prosent. I samme periode er antallet ansatte redusert med syv prosent, noe vi har oppnådd gjennom målrettet arbeid med effektivisering over tid, sier administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg.

Tallene er presentert i Statsbyggs årsrapport for 2020, som ble lagt frem denne uken.

Driftsresultatet på 3,8 milliarder kroner er høyere enn budsjettert, og kan blant annet forklares med store eiendomssalg med hva Statsbygg selv beskriver som rekordhøye salgsgevinster.

Statsbygg ferdigstilte 15 byggeprosjekter i 2020. I 2020 var 38 byggeprosjekter i tidligfase og 53 i gjennomføringsfase. Samlet sluttkostnad for porteføljen samlet de fem siste årene ligger, ifølge onsdagens pressemelding, under budsjett.

Statsbygg brukte over én milliard kroner til vedlikehold i 2020. I dette inngår ekstra bevilgninger til en tiltakspakke som følge av koronasituasjonen for å holde aktiviteten oppe i byggenæringen.