Midlertidig bussanlegg på Mortensrud i Oslo. Illustrasjon: Sporveien

HAB bygger bussanlegg på Mortensrud

HAB Construction signerte nylig kontrakt med Sporveien-selskapet Bussanlegg for etablering av midlertidig bussanlegg på Mortensrud i Oslo.

Det skriver HAB Construction i en pressemelding onsdag.

Kontrakten er en totalentreprise, og innebærer etablering av 70 midlertidige bussoppstillingsplasser, samt bygge opp tilhørende funksjoner for en optimal bussdrift, skriver HAB Construction.

På det midlertidige bussanlegget skal de etablere vask- og verkstedhall, administrasjonsbygg og løsning for tanking av biodiesel. De skal også legge til rette for fremtidig lading av el-busser. Midlertidige Bussanlegg Mortensrud etableres for å øke kapasitet i området og for eksisterende bussanlegg på Klemetsrud. Kontraktssummen er på omtrent 75 millioner kroner før merverdiavgift.

– Vi er veldig takknemlige for oppdraget, og setter stor pris på tilliten. Det er svært gledelig at vi vant frem med vårt tilbud på denne kontrakten. Dette blir et spennende prosjekt, og vi ser frem til byggestart, sier daglig leder i HAB Construction, Christian Tanum.

Arbeidet med forprosjektet ble avsluttet i november 2020, med planlagt oppstart i mai 2021 og ferdigstillelse januar 2022, skriver Sporveien på sine nettsider.