Skjettentoppen. Illustrasjon: 3D Estate

Ø.M. Fjeld skal bygge 64 leiligheter på Skjetten

Ø.M. Fjeld har fått kontrakten om bygging av boligprosjektet Skjettentoppen på Romerike.

Kontrakten har verdi av rundt 277 millioner kroner, melder entreprenøren i en pressemelding.

Prosjektet har vært bearbeidet gjennom flere runder siden 2014, men nå er det klart for bygging. 35 av de 64 leilighetene er blitt solgt under pandemien, og dermed kan Skjettenveien 40 Eiendom AS iverksette byggingen. Byggingen starter like over nyttår. Først med sanering av et eldre butikklokale og tre eneboliger som i dag står tomme, etter hvert med grunnarbeider og oppføring av fire leilighetsbygg på henholdsvis fem og seks etasjer med næringslokaler på gateplan.

– Det har vært en lang prosess å komme hit, men nå kan vi omsider informere boligkjøperne om at det er klart for bygging. Vi har inngått avtale om bygging med entreprenørselskapet vårt, og planen er at boligene skal være innflyttingsklare ved årsskiftet 2022/2023, sier Espen Reitehaug i Ø.M. Fjeld Utvikling, som eier Skjettenveien 40 Eiendom i et 50-50-forhold med Coop Norge Eiendom, i meldingen.

Til sammen skal det bygges rundt 13.000 kvadratmeter (BTA), hvorav rundt 5.000 kvadratmeter vil være salgbart boligareal, rundt 2.200 kvadratmeter som avsettes til næring og 4.300 kvadratmeter til parkering.

– Dette er et prosjekt vi har bearbeidet i mange faser sammen med byggherre siden 2014, og jeg er derfor veldig glad for at dette nå kommer til utførelse, sier regionleder Ole Johan Krog i Ø.M. Fjeld Romerike. Han opplyser at entreprenøren sammen med byggherren har jobbet mye med å optimalisere løsningene for å få prosjektet realiserbart.

– Vi har også nå fått på plass byggeplaner for infrastrukturen rundt prosjektet, og venter nå på godkjenning av disse fra Viken og Lillestrøm kommune. Prosjektet vil ha en byggetid på 25 måneder, inkludert tre måneder til prosjektering, legger Krog til i pressemeldingen.