Denne kommer snart til å rulle på norske veier. Foto: BYD

El-varebilen BYD T3 kommer til Norge

Som første land i Europa ble Norge og RSA utpekt som importør for det elektriske bilmerket BYD tidligere i år, og endelig kommer de første bilen.

Første modell ut fra kinesiske BYD på det norske markedet er BYD T3. Den har en  rekkevidde på inntil 310 km (WLTP), et varerom på 3,5 kubikkmeter og åtte års batterigaranti, skriver importør RSA i en pressemelding.

El-varebilen har en nyttelast på 645 kg. Den har blant annet topphengslede bakdører, topphengslet bakdør og skyvedører på begge sider av bilen.

T3 har en batterikapasitet på 50,3 kWt som kan lades fra 30 til 80 prosent på 30 minutter med DC-hurtiglader (CCS).

- Vi er glade for å endelig introdusere BYD T3 i Norge. Markedet for elektriske varebiler er i stor vekst, og vi har stor tro på at dette er en el-varebil som møter den økende etterspørselen etter rene, nullutslippsvarebiler. Ettersom Norge er verdens mest elektrifiserte bilmarked, har vi troen på at T3 vil passe godt inn i dette voksende el-varebilmarkedet. BYD har raskt opparbeidet klasseledende ekspertise innen oppladbar batteriteknologi, og vi ser frem til å utvikle dette samarbeidet, sier salgssjef i BYD, Simen Wøien Christensen i meldingen.