Konsernsjef Grethe Bergly i Multiconsult. Foto: Erik Burås / Studio B13

Sterkt Multiconsult-kvartal- rådgiveren ser resultat av forbedringsarbeidet

Multiconsult leverer et sterkt kvartalsresultat, og ledelsen i selskapet mener de høster fruktene av en snuoperasjon som ble startet i fjor.

Multiconsult kan også i tredje kvartal vise til omsetningsvekst, høyere debitering og lønnsomhetsforbedring sammenlignet med samme tid i 2019. Kvartalet er positivt påvirket av reduserte driftsutgifter som følge av selskapets forbedringsprogram, nextLEVEL.

- Vi ligger foran skjema i forbedringsprogrammet Next level. Vi har nådd 138 millioner kroner. Målet har vært å bedre selskapets finansielle posisjon med 150 millioner kroner. Nå nærmer vi oss nivåene til våre konkurrenter, og vi ser at det har hatt stor effekt for verdien av selskapet, sa Multiconsults konsernsjef Grethe Bergly under selskapets kapitalmarkedsdag.

Multiconsult leverer et EBIT-resultat ekskl. restruktureringskostnader på 98,1 millioner kroner i tredje kvartal 2020. Dette tilsvarer en EBIT-margin på 13,1 prosent og er en kraftig resultatforbedring sammenlignet med samme periode i 2019. Hittil i år leverer selskapet et tilsvarende EBIT-resultat på 318,1 millioner kroner ekskl. restruktureringskostnader, også det en stor forbedring sammenlignet med 2019.

- Jeg er veldig fornøyd med de solide forbedringene vi kan vise til. Vi startet en snuoperasjon våren 2019 og det gleder meg å se at vi har kommet så langt som vi er. Dette hadde ikke vært mulig uten et sterkt engasjement fra våre ledere og medarbeidere. Det er et samlet lag som står bak de gode resultatene, sier  Bergly i en børsmelding.

Samtidig understreket hun i kvartalspresentasjonen at konsernet har klart seg bra gjennom pandemien.

- Covid-19 har også hatt en effekt på hvordan vi har drevet. Sikkerhet er alltid det viktigste for oss, og vi har klart å beholde en tett dialog med kunder og medarbeidere i hele perioden. Produksjonen er nesten uforandret på grunn av et høyt nivå digitalisering. Ingen medarbeidere har vært permittert etter 20. august. Samtidig ser vi noe usikkerhet knyttet til små og mellomstore prosjekt, spesielt i privat sektor, sa Bergly.

Konsernledelsen ga mye skryt til sine ansatte, og offentliggjorde også at de totalt vil betale ut 25 millioner kroner i bonus til sine ansatte.