Illustrasjonsfoto: NCC

NCC gjennomfører HMS Uka på digitale plattformer

Digitale plattformer vil stå sentralt når medarbeiderne i NCC “møtes” til oppstart av HMS Uka 2020. 

NCC starter mandag sin årlige HMS-uke. Over 15.000 ansatte i konsernet retter denne uken fokuset på egen og kollegaers arbeidsmiljø på arbeidsplassen.

- I løpet av uken skal alle ansatte delta på forskjellige aktiviteter som skal bidra til refleksjon om arbeidsmiljøet og sikkerheten på arbeidsplassen. Aktivitetene skal inspirere og gi kunnskap, som skal bidra til at vi når målet om null ulykker og et godt arbeidsmiljø i virksomheten, skriver selskapet i en pressemelding.

HMS Uka blir i år tilpasset den pågående koronasituasjonen. Aktiviteter blir i større grad flyttet utendørs eller gjennomføres ved hjelp av digitale plattformer.
- Med digitale Teams-møter og webinarer blir aktuelle temaer presentert og diskutert. På agendaen står blant annet motivasjonsmøter, minikurs i selvledelse og bruk av hjemmekontor, melder selskapet.
- Arbeidsmiljø og sikkerhet er alltid viktig på arbeidsplassene våre. HMS Uka i år gir oss muligheten til å holde fokus på arbeidsmiljøet i en situasjon der endringer og justeringer stadig må gjennomføres, sier Per Jonsson, direktør NCC Civil Engineering og landansvarlig for NCC i Norge. 

I løpet av HMS Uka vil det også bli gjennomført en lang rekke vernerunder på byggeplassene rundt om i landet, hvor smittevern vil stå sentralt. 

NCC har siden 2011 gjennomført HMS-uken. Jonsson understreker at arbeidsmiljø og sikkerhet på arbeidsplassen er et arbeid som gjøres hver dag, hele året. Målet er det samme: Godt arbeidsmiljø og sikkert arbeid med null skader.

- NCC i Norge har en god utvikling med en positiv HMS-statistikk. Det vet vi når vi samles denne uken. Så tar vi med oss den positive energien inn i vårt daglige arbeid, sier Per Jonsson.