Gunnar Bøyum. Foto: Finn Ståle Felberg

Oppgitt over at eiendomsbransjens samfunnsrolle ikke er kommet bredere frem

– Vi driver faktisk med mye mer enn å hente inn husleie, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm. Han er litt oppgitt over at eiendomsbransjens samfunnsrolle ikke er kommet bredere frem i koronakrisen.

I disse dager er det stort fokus på eiendomsbransjens samfunnsrolle.

I en pressemelding peker Bøyum på at offensive utspill i media om «eiendomskakser» som må bidra med «husleiekutt» har vært forsøkt slått politisk mynt på fra flere hold.

Gunnar Bøyumviser til at Aspelin Ramm i 2020 har investeringer i nybygg for over tre milliarder kroner.

– Fra disse byggeprosjektene vil skatter og avgifter finansiere 2.545 sykehjemsplasser eller 18.525 grunnskoleplasser i ett år, ifølge NHOs samfunnsregnskapsmodell. Jeg savner sånne betraktninger, sier Bøyum i meldingen.

Han peker videre på at når Aspelin Ramm i et år som 2020 bevisst velger å videreføre, og også starte nye byggeprosjekter, bruker de sin sterke balanse til å holde hjulene i gang.

– Vi bygger bygg for et næringsliv som også skal virke etter koronakrisen, forteller Bøyum.

Men koronakrisen slår hardt, også for Aspelin Ramm.

– Med hele 26 prosent av leieinntektene fra hotell, sier det seg selv at året 2020 blir litt annerledes enn planlagt. Vi merker så absolutt koronakrisen, sier Bøyum.

– Uansett når arbeidsledigheten stiger mot ti prosent, må vår prioritering om å holde byggevirksomheten i gang være samfunnsmessig riktig, sier han. Så får vi heller leve med litt usaklige kommentarer fra enkelte politikere, som umulig kan se hele bildet og forstå hva eiendomsbransjen er, avslutter Aspelin Ramm-sjefen.