– 2019 var et positivt år på mange områder for Backe, sier konsernsjef Eirik Gjelsvik. Foto: Svanhild Blakstad

Positiv utvikling i Backe

Omsetningen for entreprenør- og eiendomskonsernet Backe økte med 13 prosent i 2019 til 4,27 milliarder kroner. Resultat før skatt endte på 125,7 millioner kroner, som er en resultatforbedring på 80 millioner sammenlignet med 2018.

– 2019 var et positivt år på mange områder for Backe. Vi hadde omsetningsvekst og omsetningsrekord samtidig som vi oppnådde en betydelig resultatforbedring. Vi har vesentlig større ambisjoner enn gjeldende resultatmargin, men vi er på rett vei etter et svakt 2018, sier konsernsjef i Backe, Eirik Gjelsvik, i en kommentar til Byggeindustrien.

Han peker på at 2019 også var et år med positiv utvikling på andre områder.

– Det jobbes meget godt med HMS i selskapene og vi har aldri hatt en lavereskadestatistikk (H-verdi: 0,9) og med meget høy trivsel blant medarbeidere. Videre ble vi for syvende gang kåret til boligleverandøren med de flest tilfredse boligkundene i Norge gjennom Prognosesenterets kundetilfredshetsmåling, påpeker Gjelsvik.

– Vi har også tatt store sprang i forhold til digitalisering av våre prosesser som er basert på en forskningsbasert tilnærming med støtte fra Forskningsrådet. At et av de større entreprenørselskapene i Japan kommer på besøk til Norge og Backe for å lære mer om våre digitaliseringsverktøy er stort og viser at vi gjør noe riktig, mener Gjelsvik.

Han forteller at de gikk inn i 2020 med høy ordrereserve med gode utsikter og forventninger om en ytterligere resultatforbedring.

– Men med den pågående koronasituasjonen er det vanskelig å forutsi hvordan virksomheten vil bli påvirket av dette fremover. Det er drift på alle våre byggeplasser og ingen ansatte er permitterte. Den store utfordringen er utslagene koronakrisen vil gi etterspørsel etter boliger og private yrkesbygg, sier Gjelsvik.