Ill. Polyseam

Polyseam med brannsikring av ventilasjonskanaler i massivtre

Polyseams produkter nå sertifisert for branntetting av ventilasjonskanaler i massivtrekonstruksjoner, for både vegger og etasjeskiller

- Polyseam sine brannspjeld er først ute med et produktsertifikat for gjennomføringer i massivtre fra akkrediterte UL (Underwriters Laboratories), ett av verdens største sertifiseringsorgan, heter det i en pressemelding.

De peker på at brannspjeldene benyttes for å brannsikre ventilasjonskanaler ved gjennomføringer i brannbegrensende konstruksjoner slik som brannceller og brannseksjoner, og tetter mot gjennomtrengning av brann og røyk både utenfor og inne i ventilasjonskanalen.

- Produktet består av et spjeld som lukker seg ved brann ved bruk av en patentert hurtigreagerende varmeekspanderende grafittbelegg som er plassert på stålprofiler inne i brannspjeldet. Utsparinger rundt brannspjeldet i massivtre branntettes med brannklassifiserte akrylfugemasser uten behov for mekaniske fester, heter det videre i meldingen.

Godkjennelsen gjelder for brannmotstand EI 90 i massivtre (inntil EI 120 i andre konstruksjoner), og inkluderer store ventilasjonskanaler inntil Ø 1250mm (i andre konstruksjoner er også firkantkanaler inkludert inntil 1200 x 1700mm).

- Sertifiseringen er i henhold til NS-EN 1366-12 for ventilasjonskanaler, og ikke den normale standarden for branntetting NS-EN 1366-3, da denne kun gjelder for branntetting av kabler og rør-gjennomføringer, men ikke ventilasjonskanaler, skriver selskapet.