Ill. Planforum Arkitekter

Veidekke skal bygge Sandefjord videregående skole

Veidekke har skrevet kontrakt med Vestfold og Telemark fylkeskommune om å bygge og rehabilitere Sandefjord videregående skole.

Oppdraget innebærer både nybygg og rehabilitering av en større del av eksisterende skolebygg. Kontrakten er en samspills­entreprise med målpris 422 millioner kroner eksklusive merverdiavgift.

Sandefjord er Norges største videregående skole med 2.000 elever og 350 ansatte. Nå står skolen foran en omfattende oppgradering, og etter utbygging og rehabilitering vil skolens totale bygningsmasse utgjøre cirka 41.500 kvadratmeter.

- Skolebygg er et prioritert satsingsområde for Veidekke, og dette er den femte gangen i løpet av tolv år at Veidekke har vunnet en konkurranse om å få bygge videregående skoler i Vestfold og Telemark. Samspillsfasen med forprosjektet ble gjennomført fra juli 2019 til november, etter påske venter neste etappe, heter det i en pressemelding fra entreprenøren.

- Vi takker for tilliten og gleder oss nå til å komme i gang med byggearbeidene. Sammen med Vestfold og Telemark fylkeskommune skal vi få den eksisterende bygningsmassen til å tilfredsstille behovene som elever og lærere har til en moderne skole. Vi kommer også denne gangen til å vektlegge tett samspill, god dialog og gode løsninger slik at skolen kan være i bruk under mesteparten av byggetiden, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Bygg Vestfold og Telemark i meldingen.

Veidekke skal oppføre to nybygg på totalt cirka 5.000 kvadratmeter der det største nybygget blir i massivtre over tre etasjer. I tillegg skal det utføres bygningsmessig rehabilitering av 11.000 kvadratmeter og utskifting av teknisk anlegg i bygg på tilsammen 20.000 kvadratmeter. I de rehabiliterte delene av skolen skal det utføres endringer i planløsning, nye overflater, nytt teknisk anlegg samt fasade- og takrehabilitering med tilleggsisolering. Arbeidene vil skje etappevis i skole i full drift.

Prosjektet utføres som fossilfri byggeplass med mål om avfallssorteringsgrad på 95 prosent.

- Bæresyste­m i massivtre i nybygget bidrar til reduserte klimagassutslipp, og de nye tekniske anleggene vil sammen med tilleggsisoleringen redusere skolens energibehov betydelig, skriver Veidekke i meldingen.

Byggestart er planlagt i slutten av april 2020 med planlagt ferdigstillelse januar 2023.

Ill. Planforum Arkitekter