Ocean Space Centre skal bygges på Tyholt i Trondheim. Foto: Statsbygg

Multiconsult inngikk Ocean Space Centre-kontrakt med Statsbygg

Multiconsult skal prosjektere grunn- og betongarbeider, bærekonstruksjoner og anleggsgjennomføring for Ocean Space Centre på Tyholt i Trondheim.

Kontrakten for arbeidene for det planlagte nasjonale kunnskapssenteret for havromsteknologi ble inngått mellom Statsbygg og Multiconsult i slutten av februar.

Ocean Space Centre er planlagt som et moderne senter for forsking, teknologiutvikling og utdanning for NTNU og SINTEF. Målet med senteret er å etablere fremtidens marintekniske kunnskapssenter i Trondheim, noe som vil være viktig for verdiskaping i havnæringene. Det totale arealet er planlagt til 49.000 kvadratmeter BTA.

- Prosjektet tar oss inn i ny og fremtidsrettet teknologi og er samfunnsnyttig i en skala som det er vanskelig å se rekkevidden av. Det er med stor ydmykhet at vi tar fatt på denne oppgaven, sier oppdragsleder Svein Nielsen i Multiconsult i en pressemelding.

Oppgradering av NTNU-eiendommer

Multiconsults kontrakt omfatter også oppgraderinger av NTNUs eiendommer på Heggdalen med byggetiltak for Fjordlab, herunder et nytt drifts- og lagerbygg på 600-700 m2 BTA, utvidelse av kaianlegget og nye forskningsinstallasjoner i sjøen.

Omfattende oppgradering og nybygging
Det planlagte Ocean Space Centre vil erstatte dagens marintekniske forskingssenter på Tyholt. Dagens og fremtidens teknologi, samt bærekraftig utnyttelse av havrommet, krever oppdatering av senterets forsknings- og utviklingspotensialet gjennom nybygging.

Ocean Space Centre-prosjektet vil bestå av spesialiserte laboratorium med avansert brukerutstyr, kontorbygg og undervisningslokale for NTNU og SINTEF.

Laboratoriene omfatter flere store bassenger for test og forskning av modeller, for eksempel når det gjelder plattformer og båter. I tillegg er det planlagt laboratorium der ulike motorer og konstruksjoner kan testes.

Statsbygg hadde to prosjekteringskontrakter på dette omfattende prosjektet, hvor Snøhetta med Rambøll og Norconsult vant den ene og Multiconsult den andre.