Fra venstre: Elin Salthaug Kverneggen, engineerings manager Silva Green Fuel, Jon Julsen, direktør Industri i AFRY i Norge, Ole Bigum Nielsen, SVP projects Statskraft og Siw Nielsen, purchase manager, Statskraft. Foto: AFRY

AFRY skal prosjektere demonstrasjonsanlegg for andregenerasjons biodrivstoff

Kontrakten er inngått med Silva Green Fuel AS som eies av Statkraft og Södra. Demonstrasjonsanlegget skal bygges på Tofte i Hurum kommune og skal produsere andregenerasjonsbiodrivstoff basert på råvare fra skogen.

- Demonstrasjonsanlegget bygges for å kunne teste teknologien før det eventuelt besluttes å bygge et større kommersielt anlegg. Avansert andregenerasjons biodrivstoff basert på fornybart skogsråstoff kan bli en viktig bidragsyter for å redusere CO2-utslippene fra transportsektorene som står for 33 prosent av klimagassutslippene i Norge. Demonstrasjonsanlegget skal etter planen skal stå klart i andre kvartal 2021, heter det i en pressemelding.

AFRY har vært involvert forprosjektet og har nå fått oppdraget med å detaljprosjektere demonstrasjonsanlegget på Tofte. I prosjekteringskontrakten skal AFRY levere rådgiver- og designtjenester innen blant annet prosesstekniske løsninger, mekanisk, bygg, elektro & instrument, brann og geoteknikk.

 - Vårt mål er å skape bærekraftige løsninger for våre kunder og dette banebrytende oppdraget gir oss muligheten til å gjøre en forskjell i transportsektoren. Biodrivstoff er et av satsningsområdene våre og vi gleder oss til å utvikle en god løsning sammen med Silva Green Fuel, sier Jon Julsen, direktør for industri i AFRY i Norge.