Kjededirektør Karl Arne Jespersen i Mesterhus.

Mesterhusmedlem har fått første tilfelle av koronakarantene: – Ting stopper litt opp

I går ble det kjent at Mesterhus avlyser den rekordstore Mesterhuskonferansen som skulle vært arrangert i København senere i mars. Kjededirektør Karl Arne Jespersen i Mesthus opplyser at en kjedebedrift har fått sitt første karantenetilfelle.

– Ting stopper litt opp, det merker vi. Folk er litt usikre på hva som nå skjer og hvordan boligmarkedet vil utvikle seg videre. Nå er det viktig at myndighetene kommer med kompenserende tiltak, eksempelvis å myke opp dagens regler rundt boliglånsforskriften. Spesielt tror vi at det er viktig i distriktene, sier kjededirektør Karl Arne Jespersen i Mesterhus til Byggeindustrien.

Han mener det nå også må legges mer til rette for eneboliger og rekkehusbygging også utenfor senstrumsområdene.

Aktualiserer satsing på rehabilitering

Jespersen opplyser at det er god aktivitet hos forhandlerne, men at kjeden vil øke fokuset mot rehabiliteringsmarkedet i tiden som kommer dersom aktiviteten i nyboligmarkedet vil avta.

– Dette er nok en utvikling som ville skjedd uavhengig av koronaviruset. Rehabilitering er det mest bærekraftige vi kan gjøre, men situasjonen aktualiserer satsingen på rehabiliteringsmarkedet, sier han.

Jespersen frykter nå at boligmarkedet kan bremse opp de nærmeste månedene.

– Det er ikke per i dag aktuelt med permitteringer?

– Nei, det er ganske god aktivitet hos forhandlerne våre, men dette er en situasjon som vil forplante seg videre. Det er salgene som skulle vært gjennomført nå vi skal bygge på senhøsten og neste år. Det vil bli utfordrende. Vi vet ennå ikke hvordan dette utvikler seg, men det vil få utslag, fastslår Jespersen.

Første karantenetilfelle i kjedebedrift

Han bekrefter at et medlem i kjeden har sitt første tilfelle av koronakarantene.

– Dette kommer de fleste bedrifter i Norge til å oppleve, og vi som kjede kommer til å ta vårt ansvar for at koronaviruset ikke spres mer enn nødvendig. Derfor har vi utsatt Mesterhuskonferansen og begrenser aktivitet som kan bidra til at vi sprer dette i kjeden. Jeg frykter et høyt sykefravær hvis koronaviruset er så smittsomt som mange mener, sier Jespersen.