Finnmarksykehuset i Kirkenes en vinterdag i desember. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Advarer mot feilene fra nye Kirkenes sykehus

Trange lokaler og omtrent 1.000 forskjellige feil og mangler ved nye Kirkenes sykehus bør være en lekse for norske helseforetak, mener ansatte ved sykehuset.

Det skriver NRK i en artikkel på sine nettsider.

Hverken helikopterlandingsplassen eller isolatet er ferdig på nye Kirkenes sykehus. Mange avdelinger mangler både pauserom, rom for pårørendesamtaler og oppholdsrom for pasienter. Det mangler også vaktrom for leger på døgnvakt, heter det i artikkelen.

– Vi får mange signaler om at dette skal være standarden på de nye sykehusene. Det betyr at vi får ordninger som strider mot tariffestede avtaler og arbeidsmiljøloven, eller i alle fall opererer helt i gråsonen, sier overlege Hilde Wara ved Kirkenes sykehus til NRK.

Siden åpningen har det vært nærmere tusen punkter på det nye sykehusbygget som har hatt, eller som fortsatt har feil.

Kirkenes sykehus var planlagt til 1,46 milliarder, men siste prognose lyder, ifølge NRK, på 1,59 milliarder. Endelig pris blir ikke klar før utbygger Finnmarkssykehuset og entreprenør Caldolto har vært i rettsforhandlinger.

Finnmarkssykehuset opplyser til NRK at de fleste av de nesten tusen punktene for feil og mangler på sykehusbygget er rettet opp i.