Ill. A-lab

Veidekke sikret seg nytt byggetrinn på Vollebekk

OBOS Nye Hjem har gitt Veidekke oppdraget med å bygge Bien borettslag, som er fjerde byggetrinn med 116 leiligheter og et parkeringsanlegg på Vollebekk i Oslo øst. Kontrakten er en totalentreprise verdt 222 millioner kroner ekskl. mva.

Dette byggetrinnet består av en tredelt og en firedelt bygningskropp fra fire til seks etasjer over bakken samt garasje, sykkelparkering, boder og tekniske rom under bakken. De 116 to-, tre- og fireroms leilighetene varierer i størrelse fra 43 til 97 kvadratmeter.

- På Vollebekk har vi vært med på å utvikle prosjektet helt fra starten av. I godt samspill har alle aktører vært involvert for å sikre en optimal og helhetlig byggeprosess. Vi takker nok en gang for tilliten, og for at vi får være med på å omdanne Vollebekk til et attraktivt bomiljø, sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo i en pressemelding.

Vollebekk ligger i bydel Bjerke øst i Oslo, og har i mange år vært kjent som industriområde. Dette endres nå gjennom et stort byutviklingsprosjekt hvor store deler skal bygges opp helt på nytt. Når det står ferdig vil det nye boligprosjektet totalt bestå av over 800 boliger og noe næringsvirksomhet.

Byggearbeidene starter i midten av november med planlagt ferdigstillelse høsten 2021.