Illustrasjon: Novo Arkitekter/Harelabb

Consto skal bygge Solsiden Terrasse i Stathelle

Consto Sør AS har inngått totalentreprisekontrakt med Brotorvet Eiendom AS om å bygge Solsiden Terrasse i Stathelle.

Prosjektet omfatter totalt omkring 6.100 kvadratmeter salgbart areal. Prosjektet Solsiden Terrasse er lokalisert på tomten tilhørende Amfi Brotorvet kjøpesenter, og består av 71 leiligheter fordelt på fire bygg, samt en parkeringskjeller med plass til 32 biler og sykkelparkering. Arkitekt er NOVO arkitekter AS.

Selve bygningsmassen er delt opp i fire bygg; bygg A, B, C og D. Bygg A inneholder 18 leiligheter, bygg B inneholder 15 leiligheter, bygg C inneholder 23 leiligheter og bygg D inneholder 15 leiligheter. Prosjektet vil bli et boligbyggerlagsprosjekt, der Skien Boligbyggerlag er valgt som forretningsfører.

Dette er Consto Sør sitt første prosjekt i Telemark.

- Prosjektet er et resultat av Consto Sørs strategi ønske om å utvide virksomheten til å omfatte Telemark. Det ble vunnet i konkurranse med andre aktører, sier prosjektsjef i Consto Sør AS, Kjell Magne Jacobsen i en pressemelding.

Forventet byggestart er i oktober 2019, med ferdigstillelse juni 2021. Brotorvet Eiendom AS er eiet 50/50 mellom LL Holding AS og Sørco AS. De er eiere og driftere av mange større kjøpesentre i Norge. LL Holding AS er lokalisert i Surnadal, mens Sørco AS er lokalisert i Arendal.