Det bodde folk i tre av de sju leilighetene som ble skadd i brannen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Politiet vet fremdeles ikke hvordan Kvinesdal-brannen startet

Krimteknikere gjorde tirsdag undersøkelser i bygget på Kvinesdal omsorgssenter som brant søndag. Politiet vet fortsatt ikke hvordan brannen startet.

– Krimteknikerne så på stedet i går, men de har foreløpig ikke kommet til noen konklusjon, sier lensmann Asbjørn Skåland ved Flekkefjord og Kvinesdal lensmannskontor til NTB.

I 17-tiden søndag ble et bygg bestående av sju leiligheter rammet av en kraftig brann. Tre av leilighetene er bebodd, og alle de tre beboerne var hjemme da brannen startet. Disse ble evakuert av personalet ved omsorgsboligen, og ingen mennesker ble skadd i brannen.

Bygget ble imidlertid totalskadd i brannen.

Ifølge Skåland bodde det en mann i leiligheten hvor brannen startet.

– Vi har hatt avhør av ham, men vi kom ikke nærmere noen oppklaring. Vi har heller ingen klar indikasjon på hvor i leiligheten brannen startet, sier lensmannen.

Han opplyser at krimteknikerne er ferdige med undersøkelsene på stedet, og at resultatet av undersøkelsene nå analyseres. Det er foreløpig uklart når rapporten blir klar.

Skåland er uansett glad for at det kun ble materielle skader etter brannen.

– Vi er glade for at det endte så godt som det gjorde. Brannen hadde en eksplosiv utvikling og kunne fort ha endt annerledes, særlig om den hadde startet på natten, sier han.