Eysturoytunnelen inneholder blant annet Atlanterhavets første og eneste undersjøisk rundkjøring. Foto: Finleif Mortensen/NCC

Jørgen Holmefjord vant tunnelkontrakt på Færøyene

Kabeldistribusjonsselskapet Jørgen Holmefjord AS har vunnet en millionkontrakt på utbyggingen av to undersjøiske tunneler på Færøyene.

Det skriver Jørgen Holmefjord i en pressemelding mandag.

Sammen med andre norske aktører skal selskapet levere løsninger til Eysturoy- og Sandoyartunnelene, som er noen av de største og mest komplekse tunnelprosjektene noensinne på Færøyene.

– Norsk industri har opparbeidet unik kompetanse for bygging av tunneler, og har blitt et foregangsland når det kommer til tunnelprosjekter. Eysturoytunnelen blir på sitt dypeste 187 meter under havet med kun fem prosents stigning på det bratteste, og med Atlanterhavets første og eneste undersjøiske rundkjøring vekker prosjektet internasjonal oppsikt. Sammen med Sandoyartunnelen er dette prosjektet den største infrastrukturinvesteringen på Færøyene. Å vinne kontrakter som dette er svært givende, sier Tommy P. Storstein, daglig leder i Jørgen Holmefjord.