Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Problemer på Sørlandsbanen og Gjøvikbanen i helgen

Sørlandsbanen ble søndag ettermiddag åpnet igjen etter å ha vært stengt i nesten ett døgn. Også Gjøviksbanen har vært stengt i helgen på grunn av en kortslutning og flere branner.

Strekningen på Sørlandsbanen mellom Vegårshei og Gjerstad i Aust-Agder kunne åpne igjen etter at den i 15-tiden lørdag ble stengt som følge av problemer med strømtilførselen.

Årsaken til stengningen var en feil med strømtilførselen. Ifølge pressevakt i Bane Nor var feilen ganske komplisert, og det tok derfor noe tid å rette den.

Strømproblemene medførte store forsinkelser lørdag, og 147 passasjerer som var om bord på et tog fra Oslo til Kristiansand ble stående fast i nesten fire timer. Toget er det eneste som har kjørt på strekningen siden lørdag ettermiddag.

– Stort sett har det blitt satt opp buss for tog, men det har vært store forsinkelser fordi det har vært vanskelig å skaffe alternativ transport. Grunnen til det er at vi allerede bruker alternativ transport til det planlagte arbeidet som Bane Nord utfører, sier pressevakt Åge-Christoffer Lundeby i Vy.

Fra lørdag ettermiddag til søndag morgen var det totalt fire avganger som hadde blitt rammet av strømstansen.

Togstasjonen på Gjøvik var også stengt i over fire timer som følge av problemer med strømtilførselen denne helgen på grunn av en kortslutning i en trafostasjon.

– Togleder sier også at Vy sliter med å skaffe alternativ transport fordi det har vært så mange hendelser i løpet av de siste dagene, sa pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor, til NTB.

Hele lørdag var Gjøvikbanen stengt mellom Oslo S og Harestua etter flere branner langs sporet fredag.